Mit VestNet 
E-mail administration
Her kan du selv administrere dine e-mail konti. Dermed er du i stand til at oprette, slette, ændre password, tilføje og fjerne e-mail adresser og viderestille din e-mail.

Hvis du ønsker at få adgang til selv at kunne administrere dine e-mail konti, så kontakt os venligst på info@vestnet.dk eller ring på 59 480 480.

Det koster et oprettelsesgebyr på kr. 99,00 og en månedlig drift på kr. 36,00.
Alle priser er ekskl. moms.

E-mail administration - log ind
Brugernavn
Adgangskode
Link til websites med nyttige funktioner og hjælpeprogrammer.
Se din IP-adresse :

Hvis du har brug for at kende din IP-adresse / IP-nr., kan du bruge dette link:
www.seip.dk

Her har vi samlet nogle link til websites, hvor man kan hente forskellige hjælpeprogrammer.

ÆØÅ problemer
Hvis du ikke kan se din hjemmeside med ÆØÅ i domænenavnet, så kan du her hente et program, som du skal installere. Herefter kan du se .dk Internetsider med de danske tegn æ, ø og å. Hent program

Tvivl om hastighed på din Internetlinie
Hvis du vil undgå tvivl om, at du får hvad du betaler for mht. din ADSL eller Bredbåndsforbindelse, så findes der programmer, som gør dig i stand til at teste linien.

På IT og Telestyrelsens hjemmeside er der en Internetkvalitetsguide, hvor man bl.a. kan måle sin Internet hastighed.

Evt. kan du også prøve at downloade denne fil. Hent fil.
Trådløs router  og Windows XP - WPA2 kryptering mangler?
Alle nye trådløserouter, der leveres fra VestNet efter 1. januar 2010, vil som standard benytte WPA2-PSK kryptering, der pt. er den bedste kryptering.

WPA2 er stort set problemløst, når Pc'en anvender Windows Vista eller Windows 7 som styresystem. Imidlertid vil brugere med lidt ældre PC'ere eller 'rene' game PC'ere, der har installeret Windows XP kunne opleve opkoblingsproblemer, når vi anvender WPA2.

Problemerne skyldes som hovedregel netkortdrivere eller Windows XP ikke er opgraderet til Service Pack 3. Hvis man oplever sidstnævnte, kan man evt. downloade en opdateringsfil fra Windws update. Filen hedder WindowsXP-KB917021-v3-x86-DAN

 Installer denne opdatering for at forbedre Windows XP-support til Wi-Fi Protected Access 2 (WPA2) i den trådløse Group Policy (WGP), og for at hjælpe med at forhindre Windows trådløse klient fra reklame for trådløse netværk i listen over foretrukne netværk. After you install this item, you may have to restart your computer. Når du har installeret opdateringen, skal du muligvis genstarte computeren.


Er din PC blevet langsom?
Langsom eller dårlig virkende PC kan skyldes 'indbrud' på din PC via Internetlinien. Problemet opstår ved, at der installeres programmer (Spyware) på din PC, som kan registrere og videresende din adfærd på Internettet. I visse tilfælde kan programmerne hente dit brugernavn, kodeord m.m.

Jo flere, der kan få adgang til din PC, således at de kan installere andre ting, jo langsommere bliver den. Hvis det bliver slemt, vil PC'en næsten gå i stå, og dermed være ubrugelig.

Nogle af disse skadelige programmer kan fjernes med antivirusprogrammer, imens andre skal fjernes med anti Spywareprogrammer. Vi anbefaler det lille program Ad-Aware SE Personal edition fra softwareproducenten Lavasoft, idet programmet er effektivt til at hjælpe dig af med uønskede programmer på din PC.

Ad-aware skal downloades fra producentens sikre hjemmeside Lavasoft. Når du er på websiden, skal du klikke på download knappen, og herefter følge vejledningen.

Læs evt. mere om spyware og hvordan du slipper af med det på den danske hjemmeside http://www.spywarefri.dk  

Generelt anbefaler vi ikke, at du bruger rigtige navne- og adresseoplysninger. Brug evt. et alias eller andet. 

Hvor åben er din linie ?
Er du i tvivl om hvor sikker din forbindelse er, kan du her få mere information og desuden teste din linie for åbne porte. Testen kan bruges til afgøre om din firewall er sat optimalt op og/eller om du har brug for en router, som ekstra sikkerhed. Siden er på engelsk og indeholder en del tekniske udtryk. Link: Shields Up!
Problemer med Microsoft Outlook?
Anvender du Microsoft Outlook 2002 - ikke Outlook Express - så sker det af og til, at der kan ske læse/skrive fejl i den fil, som gemmer på dine e-mails. Fejlen kan forårsage problemer både med at hente og sende e-mails.

Problemet kan i visse tilfælde løses med at anvende Microsofts værktøjsprogram Scanpst.exe som kan downloades her ved at trykke på linket.
Scanpst.exe

Mangler du WorkGroupShare klienten til data udveksling, så tryk på linket:
Wsclient.exe

Du kan også læse mere her: http://support.microsoft.com/kb/287497/da
FTP adgang til dit webhotel 

Efter lancering af Explorer 7.0 er der en del brugere, som savner et FTP program til at uploade nye filer til deres unix webhotel.

Vi kan anbefale flere programmer, men her er en nem og effektiv mulighed:
Encrypted-FTP version 3.3.1.145  

Klik på ovenstående link og følg installationsvejledningen.

Test-fil

Support
Internet support

Er der problemer med dine domæner, e-mail, webhotel mv., så er du meget velkommen til at kontakte os på tlf. 59 480 480, hvor support linien er åben fra kl. 10.00 til 16.00 på hverdage, fredag dog kl. 10.00 til 15.00.

Kontakt pr. mail kan ske til info@vestnet.dk.
 
 
ADSL/Bredbånd support

Er der problemer med dit bredbåndsabonnement, så er du meget velkommen til at kontakte vores support nummer på tlf. 46 90 88 88, som vi har sammen med Dansk Net A/S, hvor support linien er åben fra kl. 9.00 til 16.00 på hverdage, fredag dog kl. 9.00 til 15.00.

Kontakt pr. mail kan ske til kundeservice@dansknet.dk
 
 
Kunder med adgang til fjernsupport 

Alle kunder, der har abonnement til eller har tilkøbt sig muligheden, skal benytte nedenstående link ved opkald til VestNet Support.
 
Fjernsupport
 

Mailserver, DNS og News server
Standard opsætninger pr. den 04. februar 2019:

Hvis du bruger POP3:

Indgående post (POP3): mail.vest.net
Udgående post (SMTP): mail.vest.net

Eller hvis du bruger IMAP:

Indgående post (IMAP): mail.vest.net
Udgående post (SMTP): mail.vest.net
 

Såfremt du bruger anden Internetudbyder end VestNet, men ønsker at anvende VestNet's udgående postserver, skal du huske at benytte følgende Port til udgående (SMTP): 2525  
 
VestNets SMTP server mail.vest.net kræver endvidere login (din VestNet e-mail adresse) og password (din VestNet e-mail kontos kodeord).

Download en vejledning til ovenstående opsætning her. Bemærk at du skal indsætte mail.vest.net de steder i vejledningen, hvor der står andet nævnt.


DNS servere:
      185.221.30.10 (ns.vest.net)
      185.221.30.11 (ns2.vest.net)

Nyhedsserver: VestNet har ikke egen nyhedsserver.

Tidsserver:
Vi kan foreslå ntp.forskningsnettet.dk eller se mere på https://www.pool.ntp.org/zone/europe.
Alle VestNet kunder skal bemærke, at det er ikke muligt at vedhæfte følgende typer filer til e-mails:

.bat, .com, .dll, .hta, .scr, .vb*, pif 

Hvis man sender eller modtager e-mail, der havde en af disse typer filer vedhæftet, vil der ske det, at den vedhæftede fil fjernes, og selve e-mailen sendes med en orienterende besked i stedet for.

Begrænsningen sker for at sikre vore kunder mod virus og ondartet kode.

Port 25

Det skal bemærkes, at al brug af port 25 på ADSL linjerne er udgået. Vælg alternativ port i stedet.

Drift status
Her kan du følge med i den aktuelle drift status. Hvis der er tekniske problemer eller planlagt nedetid i forbindelse med opgraderinger, så finder du det her.
Der er normal drift i øjeblikket - men der kan være problemer med DNS rettelser 
 
4. september 2019  
I forbindelse med et sprængt vandrør og vandskade samt efterfølgende strømproblemer, har det ikke være muligt at sende/hente mails fra vore servere i følgende tidsrum: fra kl. 10.16 til kl. 16.59. Problemerne er løst.

17.-29. januar 2019  
Der var periodisk problemer med at sende og modtage mails. Det skyldes hackerangreb på vores mailsystemer. 
Enkelte mail konti havde sendt større mængder spam mails ud, hvorfor den ene af vores mail servere blev periodisk blacklistet rundt om i verdenen, også efter spamangrebet var blevet lukket ned.

Den ramte mail server har fået skiftet ip, hvorfor kan være problemer med at komme til hente via mail klient, som Outlook m.m.´
Efter kl. 11.00 den 29/1-19 er det konstateret at de fleste danske internetudbydere (herunder TDC) har fået ændringerne rettet.
 
30. juli 2018  
Der var problemer med at modtage mails fra morgenstunden. Kun enkelte mails kom igennem. Det viste sig at være en fejl på det udstyr, som scanner for spam og virus. Der har været normal drift fra kl. 18.00 Mails, som ikke er modtaget, vil løbende "tikke" ind. Vi beklager evt. gener som følge af vores driftsforstyrrelse.
 
3. februar 2018  
I forbindelse med service og opgradering af vore servere, har det ikke være muligt at sende/hente mails fra vore servere i det planlagte tidsrum. Service/opgradering blev udført på følgende tidspunkt: fra kl. 14.50 til ca. kl. 21.15.
 
5. januar 2018
Efter problemet den 4. januar, blev der konstateret problemer med mail konti, der benytter domænet @vip.vestnet.dk. 
 
Årsag til problemet blev fundet og meldt løst kl 11.20.

4. januar 2018
Der var problemer med at modtage mails fra morgenstunden. Uregelmæssigheder forekom fra kl. 05.56 og blev forværret frem til kl. 10.00, hvor der stort set ikke kom mails igennem.

Problemet blev fundet og løst. Normal mail-trafik blev konstateret ca. kl. 13.00.

7.-8. oktober 2017
Omlægning af IP adresser medførte driftsforstyrrelser fra lørdag den 7. oktober eftermiddag til søndag aften den 8. i forskelligt omfang.

Søndag kl. 20.50 var ændringerne slået igennem og normal trafik kunne konstateres.